Magunkról

Új Tündérkert Étterem

Az átalakítás és a felújítás Kollmann Ferenc tervei alapján valósult meg.
A szobák falainak eltávolításával egy 160m2-es nagyterem és két egyenként 25m2-es különterem lett kialakítva.

A különtermek egybenyithatóak ill. külön bejárattal rendelkeznek, így a nyári  hónapokban a nagyteremben zajló rendezvényektől függetlenül is látogathatják Kedves Vendégeink.
A vendégtér kialakítása igényes ugyanakkor nem hivalkodó, a múlt század 20-as éveinek  polgári hangulatát idézi.

Konyhánk a hagyományos magyar alapokon nyugszik a kor igényeinek megfelelően kicsit átdolgozva, melyben itt-ott némi mediterrán ill. keleti elemeket is felfedezhetünk. Ételeink elkészítésénél  a „slow food” jegyében csak válogatott alapanyagokat használunk, mellőzve az elkészítést meggyorsító különféle sűrítőket, mártásporokat ill. késztermékeket. Ételeinkre érdemes a megszokottól kicsit többet várni, mert ízük önmagáért beszél. Záró fogásként kóstolják meg klasszikus tortáinkat ill. egyedi ízvilágú  süteményeinket.

Családi, baráti összejövetelek, találkozók, eljegyzések, esküvők, keresztelők, bálok, céges fogadások, konferenciák, sajtótájékoztatók, bemutató előadások  lebonyolítását magas színvonalon, nagy szakértelemmel végezzük.
6400m2-es ősparkunkban 120 fős kerthelyiség működik a gesztenyefák árnyékában, ahol nyugodtan kávézhatnak vagy étkezhetnek Kedves Vendégeink miközben a gyermekek a hatalmas füves területen kedvükre játszadozhatnak.

Belső zárt parkolónk negyven férőhelyes.

Szeretettel várjuk!

Szigeti Csaba vendéglős mester

Szigeti Csaba vendéglős mester

Étterem igazgató

Étterem személyzete

Étterem személyzete

Felszolgáló csapatunk...

Történetünk

A Gyöngyvirág utca ősét a szép Grassalkovich – birtok tölgyes vadaskertjébe vágták hajdan, majd mintegy 130 évvel ezelőtt szép villák épültek mindkét oldalán, nyári vagy végleges otthont adva politikusoknak, tudósoknak, vagyonos üzletembereknek, a település vezetőinek.

A villák jelentős részét a területet parcellázó Lónyay Menyhért miniszterelnök építette párizsi tervek alapján, egyikbe ő költözött, míg a többit barátainak, ismerősinek adta el.

Hofherr_Albert_1869-1933-190x270w„Új Tündérkertünk”  megelőző élete során villa volt lakószobákkal, tágas belső terekkel, hatalmas parkkal. A klasszicista jegyeket magán hordozó épület az 1890-es években épülhetett. Tulajdonosa a XX. század legelején Hoffherr Albert királyi tanácsos, világhírű „kispesti” gyáros volt.

A II. világháború éveiben indult az a história, mely szerint a villa a megasztár Karády Kataliné volt, és ez a romantikus, izgalmas mese a mai napig is tartja magát.

1945 után a Magyar Honvédség tulajdonába került az épület, és hadkiegészítő parancsnokságként  működött.

A rendszerváltás után a helyi önkormányzat vásárolta meg, és itt működött a kerületi Művész Egyesület Képző-és Iparművészeti Alkotóműhelye.

Anyagi források hiányában az épület állaga jelentősen romlott, szükségessé vált rekonstrukciója, s mivel helyi védettséget élvez, műemlékként tekintenek rá, a felújítást is ennek szellemében kellett elvégezni.